» Groen licht voor uitbreiding Hornbach na 12 jaar !!
Foto 12 december 2013,

Na 12 jaren van procedures, bezwaarschriften etc, etc is het dan eindelijk zover. Hornbach mag een bouwmarkt bouwen in Geleen. De raad van State zette gisteren het sein definitief op groen in Den Haag.

De Hoogste bestuursrechter veegde gisteren de laatste bezwaren van tafel die de bouw nog in de weg stonden, daarmee is er nu sprake van een onherroepelijk besluit.

In 2001 kocht Hornbach het pand in Geleen, en was het van plan hier een bouwmarkt te bouwen. Vooral concurerende bouwmarkten uit de regio verzetten zich hevig tegen dit plan. Ook de Gemeente Sittard-Geleen liep in eerste instantie niet warm voor een dergelijke winkel van Hornbach.

In 2007 dreigde Hornbach de winkel in Geleen te sluiten en de gemeente definitief de rug toe te keren, akties van personeel bij de gemeente leidde er toen toe dat gemeente en Hornbach weer om tafel gingen. Handtekeningen werden aangeboden bij de gemeente maar nog steeds geen nieuwe bouwmarkt.

Na nieuwe raadsverkiezingen in 2010 kwam er meer beweging in de zaak, het stadsbestuur stond nu positief tegenover een eventuele uitbreiding van Hornbach. Echter opnieuw zorgde tegengas van concurenten en fouten in de procedures voor de nodige vertraging.

De raad van State maakte gister korte metten met het grootste punt van de bezwaarmakers: de uitbreiding van Hornbach zou de bestaande bouwmarkten verdringen. De hoogste bestuursrechter vond dat argument alleen van belang bij winkels die in eerste levensbehoefte voorzien.

Het licht staat nu op groen, het wachten tot de bouw begint is begonnen.
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Handtekeningen per 11/12

 • 1e Ronde (5780)

  2e Ronde (2873)

  Totaal nu (8653)

Poll Hornbach

Chatbox steunhornbach

>>>> Link Partners <<<<<

Last Update

 • woe. 17 oktober 2012

Bezoekers per maand

 • apr. 2009: 142

  mei. 2009: 106

  Jun. 2009: 105

Copyright 2002-2018